+36 1 224 6755   

mtakk logo hu

BTK Történettudományi Intézet

Eseménynaptár

Könyvbemutató: Die Protokolle des Cisleithanischen Ministerrates (Band II, III/1)
2022. november 18., Péntek, 10:30

Ismertető

2022. november 18-án 10.30-tól a BTK Történettudományi Intézet 5. emeleti tanácstermében kerül sor az Osztrák Tudományos Akadémia tudományos munkatársai által kiadott osztrák minisztertanácsi jegyzőkönyvek legújabb két kötetének magyarországi bemutatására.

A Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézet, az Osztrák Tudományos Akadémia Habsburg monarchiát és a Balkán-félszigetet kutató intézetének (ÖAW Institut für die Erforschung der Habsburgermonarchie und des Balkanraumes), a budapesti Osztrák Kulturális Fórumnak (Österreichisches Kulturforum Budapest) és a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárának közös szervezésében megvalósuló rendezvény a dualizmus korai éveinek, az 1868–1872 (Band II, III/1) közötti időszak egyik legfontosabb osztrák forrását mutatja be német nyelven.

A kötetekről a kiadás munkálatait végző osztrák kutatók: Anatol Schmied-Kowarzik, Richard Lein és Wladimir Fischer-Nebmaier tartanak előadást. Intézetünk képviseletében Ress Imre emlékezik meg a közös minisztertanácsi jegyzőkönyvek kiadásának történetéről, az esemény moderátora Csaplár-Degovics Krisztián lesz. 

A meghívó letölthető.

die protokolle des cisleithanischen ministerrates page 001

 

Helyszín

Szolgáltatások

Kapcsolat

Cím

1097 Budapest
Tóth Kálmán utca 4.

Telefon

+36 1 224 6755

E-mail