A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából kollégáink több helyen is szerepeltek a médiában. Intézetünk osztályvezetője, tudományos főmunkatársa, Ablonczy Balázs 2022. június 2-án Szolnokon, a Verseghy Ferenc Könyvtárban tartott előadást a Trianont övező legendákról és ugyanazon a napon a Válasz Online felületén jelent meg a vele készült, Új Trianon-kutatás: tényleg mese a szabadkőműves összeesküvés című interjú.

2022. június 3-án és 4-én a Fűrön megtartott Kisebbség, politika, közélet című workshop résztvevője volt 102 év után: emlékezet, tudomány és történetpolitika című előadásával. 2022 június 4-én pedig a 24.hu kérdéseire válaszolt a Két évvel ezelőtt lejárt Trianon? címmel megjelenő riportban. Szintén aznap pedig a Duna TV közvetítette a Csillagösvényen  Csanády György életpályája című filmet, amiben szakértőként szólalt meg.

Intézetünk tudományos munkatársa, a Bölcsészettudományi Kutatóközpont kommunikációs referense, Katona Csaba 2022. június 4-én az M1 csatorna Ma reggel című műsorának vendége volt, ahol a Trianonnal kapcsolatos kérdésekre adott választ, majd ugyanezen a napon az Art Anzix Színház podcast-sorozatában szerepelt, ugyancsak Trianon előzményeit és következményeit bemutatva. Végül a Duna TV-n ezen a napon mutatta be az Akik a hazára voksoltak – Sopron 1921 című, a soproni népszavazást és előzményeit feldolgozó dokumentumfilmet, amelynek történész szakértője szinén ő volt.