A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából Gyimesi Emese, intézetünk tudományos munkatársa az 1848-as forradalommal és szabadságharccal kapcsolatos műhelybeszélgetések résztvevője volt, és több interjút is adott.

2023. március 15-én a Duna TV készített vele interjút a A haza minden előtt ünnepi stúdióműsor részeként. Az adás itt tekinthető meg. Majd szintén a Duna TV Család-barát című műsorának vendége volt, ahol elsősorban divattörténeti szempontból beszélt Szendrey Júlia és Petőfi Sándor öltözködéséről. A felvétel itt látható. A Magyar Katolikus Rádióban elhangzott 1848. március 15-e a kutató szemével című interjúja itt hallgatható meg.

2023. március 14-én Ablonczy Balázzsal, intézetünk tudományos főmunkatársával, osztályvezetőjével a Jókai Anna Szalon Esti iskola – történelem másképp sorozatának házigazdájával beszélgetett Gyimesi Emese és Gulyás Adrien. A Nők az 1848-as forradalomban című rendezvényről bővebb információ itt található.

jokaiannaszalonFotó: Jókai Anna Szalon Facebook

2023. március 16-án a Budapesti Kínai Kulturális Központ és a Petőfi Irodalmi Múzeum szervezésében megtartott A mi Petőfink – Kínai–magyar verses párbeszéd című kerekasztal-beszélgetésen vett részt, amely során Petőfi Sándor szerelmi költészetének különböző kontextusai voltak a középpontban. A rendezvényről bővebben itt olvashatnak.