maroth kotet borito1Az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont kiadásában megjelent a More modoque. Die Wurzeln der europäischen Kultur und deren Rezeption im Orient und Okzident című kötet, Maróth Miklósnak, a hazai és a nemzetközi klasszika-filológia, valamint az orientalisztika kiemelkedő szakemberének 70. születésnapjára tisztelgő munka. A tanulmánykötet az MTA Ókortudományi Tanszéki Kutatócsoport munkatársai közreműködésével készült.

A szövegeket válogatta, szerkesztette Fodor Pál, Mayer Gyula, Monostori Martina, Szovák Kornél és Takács László. A kötet kizárólag idegen nyelvű tanulmányokat tartalmaz rangos külföldi és hazai szerzők, történészek tollából. A tartalomjegyzék itt tekinthető meg.

A kötet kis példányszámban jelenik meg, ezért csak korlátozott számban rendelhető. Kedvezményesen megvásárolható (teljes ára: 8900 Ft) az MTA BTK Történettudományi Intézetben (Budapest, 1014 Úri u. 53., I. em. 57.), vagy megrendelhető a következő e-mail-címen: , illetve a 224-6700/624 telefonszámon.