Navratyil borito 1A Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont kiadásában megjelent a Médiatudományi Könyvek-sorozat legújabb kötete: Gondolatok névjogról, szólásszabadságról. A kötetet Navratyil Zoltán írta. A könyv az MTA BTK Médiatudományi Kutatócsoportjának és az NMHH Médiatudományi Intézetének szakmai együttműködésével készült.


„A szerző – mint az amerikai telepesek – a hazai szűzföldek feltörésével és külhoni maggal való beültetésével folytatta a kutatást, amelynek ebbéli eredetisége és újdonsága mellett talán még szembetűnőbb a kutatás, az elemzés komplexitása. […] Az összefüggések egyedülálló gazdagságából elemzi a szerző a privát szférához való személyiségi jog – és ezen belül a névjog – magánjogi, valamint a szólásszabadsághoz való jog alkotmányos dogmatikáját a különböző jogrendszerekben – a legmagasabb szintű összehasonlító jogi módszerrel –, a jogalkalmazási gyakorlatban manifesztálódó prioritásokat, a közszereplők jogállását és gyengébb jogvédelmét, a személyek életképének a jog általi oltalmazását, a személyiségi jogok és az alkotói szabadság kollízióját.”
(Részlet Lábady Tamás előszavából)

 

A kötet ára 3000 Ft. Kiadói kedvezménnyel megvásárolható közvetlenül a kiadótól, az MTA BTK Történettudományi Intézetben (Bp. 1014 Úri u. 53., I. emelet 57., munkanapokon 9.00–15.00 óráig) vagy megrendelhető a e-mail címen, illetve a 224–6700/624-es telefonszámon. A kötetet a kiadón kívül a partnereinknél vásárolhatja meg.