2024. június 26-án a Török Történeti Társaság (TTK) elnöke, Yüksel Özgen hivatalos látogatás keretében járt a HUN-REN BTK Történettudományi Intézetben, ahol megbeszélést folytatott Molnár Antal igazgatóval.


A látogatás apropóját az ugyanaznap délelőtt a Yunus Emre Török Kulturális Intézetben a Török Történeti Társaság társrendezésében, a Török–Magyar Kulturális Évad keretében megtartott panel szolgáltatta, amelyen a magyar–török kapcsolatok történeti dimenzióit tekintették át a kutatók. A panelen Intézetünk részéről Fodor Pál címzetes főigazgató és Fodor Gábor, a Turkológiai témacsoport vezetője vettek részt.    

 latogatas 2  latogatas 1

 

A két igazgató között lezajlott, baráti hangulatú tárgyaláson egyezség született a két intézet között korábban fennállt együttműködési megállapodás megújításáról, az intézmények által kiadott és a másik ország olvasóközönségét is érdeklő kiadványok fordításáról, illetve idén ősszel egy Mohács tematikájú panel ankarai megrendezéséről. Az eredményes megbeszélés végén a két küldöttség tagjai könyvajándékokat adtak át egymásnak.