Révay Péter (1568–1622) koronaőr De monarchia... című országtörténetének kritikai kiadása és fordítása 2021 szeptemberében jött ki a nyomdából; a kötetet a Pálffy Géza tudományos tanácsadó vezette „Lendület” Szent Korona Kutatócsoport munkatársai készítették, Tóth Gergely tudományos főmunkatárs irányításával, Benei Bernadett, Jarmalov Rezső és Sánta Sára közreműködésével. A kiadványról itt lehet bővebb információt kapni.

Az elmúlt két hónapban a kétkötetes latin–magyar kiadásról számos sajtóorgánum beszámolt. Az ELKH 2021. október 15-i közleményét még aznap átvette a Magyar Nemzet, az Origo, illetve az összes megyei lap és azok internetes portáljai (pl. a kisalfold.hu), továbbá 2021. október 18-án a mult-kor.hu internetes történelmi magazin is. Emellett a szerkesztő, Tóth Gergely interjút adott a Telex újságírójának, Kolozsi Ádámnak, amelyből 2021. október 26-án egy hosszabb cikk született.

Tóth Gergely nyilatkozott rádiós csatornáknak is. Az Inforádió a Könyvpercek magazin 2021. október 19-i adásában közölt vele készült interjút. A Kossuth Rádió először a Jó reggelt, Magyarország! 2021. október 28-i adásában adott le egy rövidebb anyagot (6:35-től hallható), majd szintén a Kossuth Rádióban, a Regényes történelem 2021. december 3-i adásában Házi Hunor állított össze műsort a Tóth Gergellyel készült interjú és a könyv tartalma alapján.